Huurdokters

HUURDOKTERS

jul. 16, 2017

6 belangrijke tips voor jouw studententijd

Ben jij al druk op zoek naar een kamer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hou dan vooral De Huurdokters in de gaten. Wij zullen jou deze zomer in de nodige adviezen en vindplaatsen voorzien! Om jou alvast op weg te helpen, hier alvast 6 belangrijke tips:

1. Controleer altijd goed je huurcontract. Het liefste wil je bijvoorbeeld een contract voor onbepaalde tijd. Hier kan je om vragen bij jouw toekomstige verhuurder. Laat je contract vooral nakijken door je ouders. Wij kunnen natuurlijk ook altijd met je meekijken!

Betaal je de hoofdprijs voor een kamer ter grootte van de bezemkast van Harry? Laat het dan opmeten door een van De Huurdokters.

2. Meet je kamer op. Vaak komt het voor dat de verhuurder meer m2 meters op schrijft dan de kamer daadwerkelijk heeft. Klopt het niet met wat er in het contract staat bespreek dit dan met je verhuurder. Waarschijnlijk klopt de huurprijs dan ook niet. Twijfel je nog steeds of betaal je de hoofdprijs voor een kamer ter grootte van de bezemkast van Harry? Laat het dan opmeten door een van De Huurdokters.
3. Laat je niet misleiden door schaarste. Je gaat op zoek naar een kamer en je bent niet de enige. Het gaat dus gebeuren dat je met 30 andere studenten in een kamer van 12 m2 staat. Maar let op, het feit dat zoveel mensen op zoek zijn naar een kamer geeft de verhuurder nog niet het recht om een hogere huurprijs te vragen.

4. Zoek uit wat je servicekosten zijn. Je totale huur bestaat naast een kale huur ook uit servicekosten. Dat zijn bijvoorbeeld gas, water en licht. De verhuurder mag hier geen winst op maken. Als deze onverklaarbaar hoog zijn of er staan gekke dingen op, mag je geld terug vragen. Je wilt natuurlijk niet voor het Donald Duck abonnement van je huisbaas betalen.

5. Schrijf je nu vast in bij een woningcorporatie in jouw stad.
Je weet nooit hoe je leven er over vijf jaar uit gaat zien en je bent nu nog je eerste kamer aan het zoeken, maar grote steden hebben voor ‘grote mensenwoningen’ vaak hele lange wachtlijsten. Doe je toekomstige zelf een plezier en schrijf je nu alvast in! Zo maak je over een aantal jaar wanneer je aan het einde van je studie of op zoek naar je eerste baan bent, meer kans op een plekje voor jezelf.
6. Houd onze Facebookpagina in de gaten. De Huurdokters blijven je tijdens je studententijd alles vertellen over eerlijke huurprijzen, jouw rechten als student en we bieden eerlijke verhuurders de mogelijkheid hun kamers op onze Facebook te plaatsen. Zo weet jij dat je nooit te veel betaald!
Twijfel jij nog over je huurcontract, denk je dat je huur van je nieuwe kamer te hoog is? Meld je dan aan en wij dokteren het voor je uit! Zo hoef jij alleen nog maar te feesten. Pardon, studeren.

door Florian Hijlkema 19 feb., 2024
De nieuwe wet goed verhuurdersschap regelt dat jij jouw waarborgsom binnen veertien dagen terug zou moeten krijgen. Heb jij de borg nog niet ontvangen en wil jij dat wij jou daarbij gaan helpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan vertellen wij wat wij voor jou kunnen doen!
door Timmy Star 21 nov., 2023
Op woensdag 22 november mag jij weer naar de stembus. De woningmarkt is deze verkiezing een van de grootste thema’s en je zou dus zeggen dat elke partij een uitgebreid plan heeft om de wooncrisis op te lossen. Wij kunnen ons voorstellen dat jij niet alle verkiezingsprogramma’s door gaat lezen dus hebben wij dat deels voor je gedaan. Om de keuze wat makkelijker te maken en om te kijken wat de verschillende partijen gaan doen voor jouw huurrechten, plaatsen wij tot de verkiezing elke dag een samenvatting van de voornemens met betrekking tot de huurmarkt per partijprogramma. Vandaag kijken wij welke plannen Partij voor de Vrijheid heeft met betrekking tot jouw positie als huurder .
Partij voor de Dieren
door Timmy Star 21 nov., 2023
PvdD wil dat de rechten van huurders boven de belangen van investerders worden gesteld. Het heeft duidelijke plannen om de rechten van huurders te waarborgen en om leegstaand aan te pakken. Nieuwe woningen het liefst in leegstaande panden en bijbouwen met het oog op een klimaatneutrale toekomst.
Share by: